Winterreis Noorwegen

Het ervaren van kou in de rauwe natuur

De Noorwegen all-inclusive ICEMAN winterreis

We verblijven op 3 uur rijden van Tromso, boven de 70ste breedte graad. Hier zal in april nog sneeuw liggen en er bestaat een gerede kans om het Noorderlicht te zien. Omdat we relatief laat in het seizoen gaan, is het een gedeelte van de dag licht. We verblijven aan een betoverende baai, die ook in de winter een azuurblauwe kleur heeft. Een parelwit zandstrand biedt de toegang tot de zee waar we onze koude-oefeningen zullen doen.

Details

Moeilijkheidsgraad: 5 (1-5)
Taal: Engels
Prijs: € 1.750,-
Luxe: 3 (1-5)
Aantal dagen: 6
Er worden foto’s/video’s gemaakt tijdens deze reis

Boek de Noorwegen winterreis

“De groep, de locatie en het diepere contact met mijn lichaam maken dit tot een weekend dat ik nooit meer zal vergeten”

Accommodatie Noorwegen

We verblijven in een basic, maar heel bijzondere accommodatie (naam en locatie, afstand Tromso). Een groot authentiek houten gebouw dat letterlijk boven de oceaan is gebouwd en hier al meer dan honderd jaar menige storm heeft doorstaan. Ook heeft deze accomodatie een sauna om in op te warmen. Een privé kok zal dagelijks drie mooie maaltijden verzorgen met locale producten en voldoende vegetarische opties.

Programma Noorwegen

In de ochtend wordt er altijd vóór het ontbijt geademd om het lichaam voor te bereiden op koude blootstelling gedurende de dag. Naast de basisademhaling zullen ook een aantal andere ademtechnieken worden behandeld. Per dag zijn er ongeveer 2 koude uitdagingen, afhankelijk van de groep en weersomstandigheden. Deze zullen bestaan uit wandelingen in korte broek, zwemmen in zee, springen van rotsen (optioneel) en wakzwemmen. De week zal een opbouwend karakter hebben waarin de koude intensiteit toeneemt gedurende de week. Naast de koudetrainingen zullen we ook een hondesledetocht maken met de groep.

Voorbereiding Noorwegen

Deze reis heeft de hoogste moeilijkheidsgraad (5). Dit betekent dat je kunt deelnemen als beginneling, maar niet zonder grondige voorbereiding (koude douches, zwemmen in oppervlakte water). Ook degenen die al een weekend hebben gevolgd wordt aangeraden van te voren goed te oefenen. Er wordt van je verwacht de je ongeveer 5 minuten zonder problemen in het koude water kunt verblijven en 2 uur kunt wandelen in een omgevingstemperatuur van rond het vriespunt. In de paklijst staat alles wat je moet meenemen.