Winterreis Italië

Het ervaren van kou in de rauwe natuur

De Italië all-inclusive ICEMAN winterreis

Wellicht iets minder tot de verbeelding sprekend als Noorwegen of Ijsland, zal een reis naar deze plek je zeker bijblijven. Boven op de berg (1000 meter), met een schitterend uitzicht over het Orthomeer, zal hier in maart nog voldoende koud water zijn om in te trainen. Een sprookjesachtige omgeving, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. Samen met de locale mensen heb ik een paar prachtige plekken gevonden waar verborgen watervalletjes en kraakhelder bergwater onze trainingslocaties zullen worden.

Details

Moeilijkheidsgraad: 3 (1-5)
Prijs: € 1.550,-
Taal: Engels
Luxe: 5 (1-5)
Aantal dagen: 5
Er worden foto’s/video’s gemaakt tijdens deze reis

Boek de Italië winterreis

“De groep, de locatie en het diepere contact met mijn lichaam maken dit tot een weekend dat ik nooit meer zal vergeten”

Accommodatie Italië

Van alle reizen is dit de meest luxueuze, zowel wat betreft accomodatie als maaltijden. Deze accommodatie heeft een sauna en jacuzzi met uitzicht over het dal. Drie maal daags is er een groot vegetarisch buffet, waar zelfs de verstokte vleeseter het vlees niet zal missen. Er zijn mogelijkheiden voor een eenpersoonskamer.

Programma Italië

In de ochtend wordt er altijd vóór het ontbijt geademd om het lichaam voor te bereiden op koude blootstelling gedurende de dag. Naast de basisademhaling zullen ook een aantal andere ademtechnieken worden behandeld. Per dag zijn er ongeveer 1-2 koude uitdagingen, afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden. Deze zullen bestaan uit wandelingen in korte broek, zwemmen in het Orthomeer of in de bergbeek in de omgeving. De week zal een opbouwend karakter hebben waarin de koude intensiteit toeneemt gedurende de week.

Voorbereiding Italië

Deze reis heeft een moeilijkheidsgraad (3). Dit betekent dat je kunt deelnemen als beginneling. Er is altijd de mogelijkheid om op je eigen niveau te trainen. Er wordt van je verwacht de je ongeveer 2 minuten zonder problemen in het koude water kunt verblijven en 1 uur kunt wandelen in een omgevingstemperatuur van rond het vriespunt. In de paklijst staat alles wat je moet meenemen.