Winterreis IJsland

Het ervaren van kou in de rauwe natuur

De IJsland all-inclusive ICEMAN winterreis

Een ijsbad is een fantastisch gebeuren, maar wil je echt ervaren wat de kou met je kan doen, dan is een onderdompeling in de rauwe natuur van Ijsland een onvergetelijke ervaring.

Zwemmen in een ijskoude rivier, een koude douche onder een van de velen watervallen, zwemmen tussen de ijsbergen en opwarmen in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen, we gaan het allemaal beleven op deze reis. Hoewel geen garantie is er een grote kans dat we het Noorderlicht kunnen zien op deze locatie.

Details

Moeilijkheidsgraad: 4 (1-5)
Taal: Engels
Prijs: € 1.850,-
Luxe: 4 (1-5)
Aantal dagen: 6
Er worden foto’s/video’s gemaakt tijdens deze reis

Boek de IJsland winterreis

“De groep, de locatie en het diepere contact met mijn lichaam maken dit tot een weekend dat ik nooit meer zal vergeten”

Accomodatie IJsland

We verblijven in een schitterende accommodatie, LavaVillage op 1 uur rijden van Reykjavik. De accommodatie beschikt over een grote sauna en twee hottubs. De gastenverblijven zijn onderverdeeld in een aantal 5 persoons huisjes, allen voorzien van een eigen hot tub. De ademhalingsessies zullen in een gemeenschappelijke ruimte worden gehouden met een schitterend uitzicht op de natuur. Een privékok zal drie mooie maaltijden per dag verzorgen met locale producten en vegetarische opties.

Programma IJsland

In de ochtend wordt er altijd vóór het ontbijt geademd om het lichaam voor te bereiden op koude blootstelling gedurende de dag. Naast de basisademhaling zullen ook een aantal andere ademtechnieken worden behandeld. Per dag zijn er 1-2 koude uitdagingen, afhankelijk van de groep en weersomstandigheden. Deze zullen bestaan uit wandelingen in korte broek, zwemmen in rivieren/meren en beken, onderwaterzwemmen (optioneel) springen van rotsen (optioneel). De week zal een opbouwend karakter hebben waarin de koude training toeneemt gedurende de week.

Voorbereiding IJsland

Deze reis heeft een moeilijkheidsgraad 4, dit betekent dat je kunt deelnemen als beginneling, maar niet zonder voorbereiding (koude douches, zwemmen in oppervlakte water). Ook degenen die al een weekend hebben gevolgd wordt aangeraden van te voren goed te oefenen. Er wordt van je verwacht dat je ongeveer 3 minuten zonder problemen in het koude water kunt verblijven en 1,5 uur kunt wandelen in een omgevingstemperatuur van rond het vriespunt. In de paklijst staat alles wat je moet meenemen.